Garagebox kopen

De handigheid van een garagebox kopen

Ben je toe aan extra opslagruimte of extra werkruimte, dan kan het kopen van een garagebox een verstandig idee zijn. Je spullen blijven namelijk veilig bewaard, de prijzen zijn voordelig en je kunt van een goede bereikbaarheid uitgaan. Je komt alles te weten over het kopen van een garagebox en de zaken die hierbij van groot belang zijn door de tekst hieronder goed door te nemen.

 

Wat is een garagebox?

Een garagebox kan het beste omschreven worden als een afsluitbare (parkeer)ruimte die gekocht kan worden. Een garagebox bevindt zich, zoals de naam het zelf al aangeeft, meestal in een parkeergarage. Het gaat om een stevige en brandwerende box die als stalling, opslag, werkplaats of webshopmagazijn kan worden gebruikt. Heb je behoefte aan extra opslagruimte, dan is het kopen van een eigen garagebox een slim idee.

 

Hoe werkt het?

Personen die zoeken naar extra ruimte voor opslag of voor het werk en die een goed beveiligde garagebox willen kopen kiezen voor een permanente oplossing. De garageboxen zijn namelijk multifunctioneel en flexibel. Je kunt de garageboxen namelijk zowel individueel worden aangeschaft, maar je kunt ze ook gekoppeld kopen tegen een zacht prijsje. De prijzen voor een garagebox kunnen echter enorm variëren afhankelijk van je keuzes. Goedkope garageboxen kan je al vanaf € 10.000 kopen, maar de prijzen lopen ook op tot € 40.000 of € 50.000 afhankelijk van de ligging van de garagebox. Een garagebox die zich dichterbij het centrum van een belangrijke stad bevindt zal namelijk meer geld kosten.

 

Voordelen van een garagebox

Er komen allerlei voordelen kijken bij het huren van een garagebox. Hieronder vind je een korte opsomming van de meest relevante voordelen:

  • De garageboxen zijn van hoogwaardig materiaal gemaakt waardoor je spullen goed bewaard blijven.
  • Er is sprake van natuurlijke ventilatie binnen de garageboxen.
  • Elke garagebox sluit nauwkeurig af middels een sectionaaldeur die geïsoleerd is en voorzien is van zeer veilig hang- en slotwerk.
  • Je kunt van goede verlichting en voldoende elektrapunten uitgaan.
  • Ongewenste bezoekers worden voorkomen dankzij het stevig hekwerk. Het terrein is overigens goed bewaakt middels cameratoezicht en voorzien van een elektrisch schuifpoort met toegangscontrolesysteem.
  • Een garagebox huren is goedkoper dan een aanbouw of het huren van een pand.
  • De garageboxen zijn gemaakt van brandwerend materiaal om onnodige risico’s te voorkomen.

 

De bereikbaarheid

Een garagebox beschikt over een eigen huisnummer en een postbus. Dit maakt de garagebox op elk gewenst moment bereikbaar, zeker als je ook uitgaat van een optimale verlichting en alle nodige voorzieningen. Er is daarnaast genoeg ruimte om te kunnen laden en lossen, zowel op het park als voor de garagebox. Voertuigen kunnen ten slotte eenvoudig keren en de garagebox veilig achterlaten tot het volgende bezoek.

 

Alternatief op kopen: huren

Een garagebox kan ook gehuurd worden als je budget niet bepaald toereikend is om een box te kopen. De huurprijzen voor een garagebox liggen ergens tussen de € 50 en € 150 per maand. Ook hierbij hangen de prijzen voornamelijk van de ligging van de garagebox af.